Dak Coatings


Twee verdiepingen eenvoudig huis met a-frame metaal betegelde dak en witte plastic regengoot.​​​ foto

Moderne daken vereisen consequent onderhoud door middel van coating, omdat ze kwetsbaar zijn voor alle schade en gemakkelijk los kunnen raken, waardoor het hele dak vatbaar wordt voor schade. Extra zorg en voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen. Een laag primer is uiterst belangrijk om mee te beginnen, omdat deze stolt en zich aan het dak hecht. Het vormt een waterdichte barrière die water weghoudt. Zonder ulaties is er geen duurzame waterdichte laag. Vervolgens zal water in de kieren sijpelen en de daklaag aantasten.

Afhankelijk van de locatie moet een dak bestand zijn tegen sterke weersveranderingen. Voor zover mijn kennis reikt, mag u een dak van uw huis nooit voor het seizoen coaten. Een andere factor, die van cruciaal belang is voor uw dak, is het vermogen van de coating om de wee laag van uw dak te beschermen. Strenge zure regen zal het staal roesten en aantasten. Dit zal ook de onderliggende metaallaag aantasten. Zelfs een emmer vol zuur kan ernstige schade veroorzaken.

Onopzettelijke schade kan ook optreden. Dit komt door extreme wrijving of dat het geraakt is door een boom of een ander zwaar voorwerp. Deskundigen op het gebied van dakcoating beoordelen dus hoe vaak een verflaag maximaal op een bepaald gebouw mag worden aangebracht. Ze maken ook een inspanning in het kiezen van de mix van verf en primer. Als u zomaar een verflaag gebruikt, is de kans groot dat uw dak sneller verslechtert dan u verwacht.

Water is het belangrijkste dilemma voor elk gebouw of huis. We moeten het waterprobleem zo snel mogelijk aanpakken, vooral als we willen dat onze daken langer meegaan. Door uw dak te coaten met een dakcoating, kunt u het beschermen tegen extreme temperaturen, zoals in de zomer en de winter. Het kan zelfs regen doorstaan zonder beschadigd te worden. Maar dit is niet alles.
Dak Coatings

Dakcoatings hebben als voordeel dat uw dak voor een lange periode behouden blijft. Uw dak zal niet zo snel verslechteren als het normaal zou doen zonder de coating. De levensduur van een dakcoating hangt af van hoe u het goed gebruikt en hoe lang u regelmatig coat. Een dak kan 10 tot 15 jaar meegaan, afhankelijk van het onderhoud. Als u een dakcoating laat aanbrengen door een expert, krijgt u 20 jaar garantie.